Hi-Vision*
Teemme asiat helpoiksi!

Hi-Vision Oy (hi-vision.fi) » Tuotanto » Mobiili:

Tiedotteita:

27.05.2019: Mahdollisia katkoksia viikolla 22 » Lue lisää

11.06.2018: Viestintävirasto varoittaa Microsoftin Office 365 -sähköpostipalvelun käyttäjiä » Lue lisää

13.04.2018: Sähköpostipalvelinten osoitteet muuttuvat » Lue lisää

19.06.2017: Verkkotunnuksiin liittyviä huijauslaskuja taas liikkeellä » Lue lisää

22.01.2016: Uusi haittaohjelma leviää – nyt kannattaa varoa sähköposti­liitteitä » Lue lisää

08.01.2016: Yritysten on 9.1. alkaen kerrottava verkkosivuillaan kuluttajille riidanratkaisuelimestä » Lue lisää

31.08.2015: Flash-pohjainen sisältö lakannee toimimasta verkkosivustoilla jo pian » Lue lisää

03.12.2014: Muista tarkistaa sivujesi viestilomakkeiden toiminta säännöllisesti » Lue lisää

06.08.2014: Massiivinen tietomurtoaalto – nyt on hyvä hetki vaihtaa taas salasanoja » Lue lisää

18.06.2014: Lisää hyviä syitä hankkia mobiili­sivut tai uusia vanhat mobiili­yhteen­sopiviksi » Lue lisää

Tiedotteet RSS-syötteenä

Viestintäviraston välittäjäVälitämme fi-verkkotunnuksia

Mobiili / SMS

Mobiilisivustot ja -työkaluohjelmat

Vuosituhannen alusta asti nettiselaaminen mobiililaitteilla on kasvanut voimakkaasti, ja Applen iPhonen, Googlen Android-järjestelmäisten ja muiden älypuhelinten sekä kämmentietokoneiden ja tablettien eli taulutietokoneiden jatkuva yleistyminen edistää kasvua entisestäänkin.

Vaikka monet uusimmista laitteista selaavatkin jo tavallisia www-sivuja sangen vaivatta, on silti hyvin ajankohtaista joko päivittää olemassaolevia sivustoja käyttökelpoisiksi kosketusnäytöillä ja pienilläkin näyttöruuduilla tai luoda erilliset, mobiililaitteille kohdistetut sivut. Kannattaa siis kurkata, ovatko omat sivut riittävän helppokäyttöiset myös kännykällä. Suosittelemme tutustumaan myös tavanomaisimpiin toteutusvaihtoehtoihin.

Asiakkaillanne on kiire!

Vuonna 2011 tehdyn tutkimuksen (engl.) mukaan mobiilikäyttäjät eivät ole kärsivällistä sorttia; Jopa 74% kävijöistä poistuu sivustolta välittömästi, jos sivu ei lataudu laitteeseen viiden sekunnin sisällä. Tämä on erittäin hyvä syy varmistaa, että mobiilikäyttäjille on tarjolla mahdollisimman kevytrakenteiset tai tarkasti optimoidut sivut.

Annamme toki kokemuksistamme muodostetut näkökantamme yksityiskohtiin, kun sivujen sisältöä suunnitellaan.

Intra ja työkalut

Myös intranet-sovelluksia ja muita työkalusivustoja on mahdollista tuottaa kännykkäversioiksi, jolloin monenlaiset työ- ja valvontatehtävät onnistuvat 3G/4G-verkkojen kautta helposti tien päältä tai vaikka kesämökiltä käsin, ilman läppärin tonkimista esille. WWW-pohjaiset mobiiliohjelmistot ovat huomattavasti monikäyttöisempiä kuin varsinaiset mobiilisovellukset ("apsit", kuten usein sanotaan); Esimerkiksi alustasidonnainen iPhone-sovellus voi kyllä tarjota käyttöliittymässään enemmän integraatiota itse laitteen kanssa, mutta toisaalta se sitten sitoo kaikki käyttäjät nimenomaan iPhoneen, mikä tuskin on pitkällä tähtäimellä viisasta muuttuvan tekniikan maailmassa.

Toki voidaan harkita mobiilisivuston paketoimista sovelluksiksi eri alustoille, kuten monet tyytyvät tekemään, mutta tämän hyödyt ovat kyseenalaisia kustannuksiin nähden.

Ideoita lisäpalveluiksi

Mobiilisivustoihin kannattaa liittää laajemman toiminnallisuuden mahdollistamiseksi mm. SMS-palveluita, joita myös toteutamme.

Mobiilisivun QR-koodi
Niinsanotuilla QR-koodeilla (tunnetaan myös nimellä "ruutukoodi") voi yhdistää Internet-mainonnan perinteiseen mainontaan (esim. lehdissä, esitteissä tai vaikka käyntikorteissa). QR-koodi voi toimia esimerkiksi siten, että lukija ottaa kuvan lehtimainokseen sijoitetusta QR-koodista älypuhelimellaan, jolloin vaikkapa haluttu yrityksen tuotesivu avautuu suoraan älypuhelimeen ilman näppäilyä. Ohessa on mallina QR-koodi, joka johtaa tälle sivulle.

Asiakaspalvelu: 040 8491 263 (ma-to klo 9-15)

hi-vision.fi


Ylös