Hi-Vision*
Teemme asiat helpoiksi!

Hi-Vision Oy (hi-vision.fi) » Tuotanto » Mobiili » Mobiilisivujen toteutustavat:

Tiedotteita:

27.05.2019: Mahdollisia katkoksia viikolla 22 » Lue lisää

11.06.2018: Viestintävirasto varoittaa Microsoftin Office 365 -sähköpostipalvelun käyttäjiä » Lue lisää

13.04.2018: Sähköpostipalvelinten osoitteet muuttuvat » Lue lisää

19.06.2017: Verkkotunnuksiin liittyviä huijauslaskuja taas liikkeellä » Lue lisää

22.01.2016: Uusi haittaohjelma leviää – nyt kannattaa varoa sähköposti­liitteitä » Lue lisää

08.01.2016: Yritysten on 9.1. alkaen kerrottava verkkosivuillaan kuluttajille riidanratkaisuelimestä » Lue lisää

31.08.2015: Flash-pohjainen sisältö lakannee toimimasta verkkosivustoilla jo pian » Lue lisää

03.12.2014: Muista tarkistaa sivujesi viestilomakkeiden toiminta säännöllisesti » Lue lisää

06.08.2014: Massiivinen tietomurtoaalto – nyt on hyvä hetki vaihtaa taas salasanoja » Lue lisää

18.06.2014: Lisää hyviä syitä hankkia mobiili­sivut tai uusia vanhat mobiili­yhteen­sopiviksi » Lue lisää

Tiedotteet RSS-syötteenä

Viestintäviraston välittäjäVälitämme fi-verkkotunnuksia

Mobiilisivujen toteutustavat

Mobiili / SMS
Mobiilisivujen toteuttamiseen on useampia tapoja, ja sopivin tapa on hyvin tapauskohtainen, riippuen niin sisällöstä, tavoiteltavasta imagosta kuin laitteista, joihin halutaan keskittyä – esim. halutaanko mobiilisivujen olevan parhaimmillaan hyvin pienillä (halvimmat älypuhelimet) vai hieman suuremmilla näytöillä (tabletit). Tällä sivulla käydään läpi tyypilliset ratkaisut.

Perussivut ilman ulkoasua

Yksinkertaisin tapa tuottaa mobiilisivut on poistaa perussivuista tehosteet, tyylit, vähiten olennaiset kuvat ja kaikki erikoiselementit, kuten video ja ääni. Vaikka tämä onkin edullinen tapa, tällaiset mobiilisivut eivät ole kovin edustavan näköiset, joten ne soveltuvat oikeastaan vain uutistyyppisiin julkaisuihin, joissa teksti on pääosassa.

Erilliset mobiilisivut

Erillisen sivuston suunnitteleminen ulkoasultaan ja sisällöltään mobiililaitteille sopivaksi on suositeltavampi tapa. Näin saadaan tuotettua sekä sisällöltään, käytettävyydeltään että ulkoasultaan miellyttävin kokonaisuus. Sivut sijoitetaan erilliseen osoitteeseen – useimmiten mahdollisimman lyhyeen sellaiseen, koska pitkien osoitteiden kirjoittaminen ilman kunnollista näppäimistöä ei ole käyttäjille miellyttävää.

Automaattisesti ohjautuvat mobiilisivut

Kuten jompikumpi aiemmista, mutta lisäksi käyttäjän laite tunnistetaan automaattisesti ja hänet ohjataan sen perusteella joko mobiili- tai perussivuille. Ohjauksesta on suositeltavaa tehdä vapaaehtoinen, jolloin sivusto kysyy käyttäjältä, kumpaa versiota hän mieluummin käyttää.

Responsive design – mukautuvat verkkosivut

Responsive web design (RWD) eli mukautuvien sivujen suunnitteleminen on nykyaikaisin mutta samalla myös monimutkaisin toteutustapa. Kuten edellisessä, tässäkin käyttäjän laite tai sen ominaisuudet tunnistetaan ohjelmallisesti, mutta mobiilisivut eivät olekaan erilliset, vaan tavalliset sivut muunnetaan laitteelle sopivaksi reaaliaikaisesti, esim. asettelua ja mittoja muuttamalla sekä piilottamalla vähiten tärkeitä osia (mainokset, lisätoiminnot) sivuista sitä enemmän, mitä pienempi näyttö tai vähemmän ominaisuuksia laitteessa on käytettävissä.

Olemassaolevat sivut ovat harvoin muunnettavissa mukautuviksi, joten yleensä tämä ratkaisu edellyttää kokonaisuudistusta. Joissakin räätälöidyissä ratkaisuissamme tämä mahdollisuus on kuitenkin tulevaisuutta silmälläpitäen otettu järjestelmätasolla huomioon.

Referenssejä responsiivisista toteutuksistamme

Parhaiten näet responsiivisuuden toiminnan katsomalla samoja sivuja sekä tietokoneella että kännykällä, mutta näet mukautuvan käytöksen myös pienentämällä selainikkunaa leveyssuunnassa.

Asiakaspalvelu: 040 8491 263 (ma-to klo 9-15)

hi-vision.fi


Ylös