Hi-Vision*
Teemme asiat helpoiksi!

Hi-Vision Oy (hi-vision.fi) » Asiakasinfo » Muuta » Käyttöoikeudet:

Tiedotteita:

27.05.2019: Mahdollisia katkoksia viikolla 22 » Lue lisää

11.06.2018: Viestintävirasto varoittaa Microsoftin Office 365 -sähköpostipalvelun käyttäjiä » Lue lisää

13.04.2018: Sähköpostipalvelinten osoitteet muuttuvat » Lue lisää

19.06.2017: Verkkotunnuksiin liittyviä huijauslaskuja taas liikkeellä » Lue lisää

22.01.2016: Uusi haittaohjelma leviää – nyt kannattaa varoa sähköposti­liitteitä » Lue lisää

08.01.2016: Yritysten on 9.1. alkaen kerrottava verkkosivuillaan kuluttajille riidanratkaisuelimestä » Lue lisää

31.08.2015: Flash-pohjainen sisältö lakannee toimimasta verkkosivustoilla jo pian » Lue lisää

03.12.2014: Muista tarkistaa sivujesi viestilomakkeiden toiminta säännöllisesti » Lue lisää

06.08.2014: Massiivinen tietomurtoaalto – nyt on hyvä hetki vaihtaa taas salasanoja » Lue lisää

18.06.2014: Lisää hyviä syitä hankkia mobiili­sivut tai uusia vanhat mobiili­yhteen­sopiviksi » Lue lisää

Tiedotteet RSS-syötteenä

Viestintäviraston välittäjäVälitämme fi-verkkotunnuksia

Käyttöoikeudet

Asiakkaamme ovat vastuussa meille toimittamiensa materiaalien käyttöoikeuksista. Tämä koskee niin tekstejä, kuvia, videoita kuin ääntäkin, mutta keskitymme tässä olennaisimpaan eli valokuviin.

Valokuvan tekijänoikeudet omistaa tavanomaisesti valokuvaaja, ja suostumus kuvien käyttöön kannattaa pyytää häneltä epäselvyyksien välttämiseksi kirjallisesti, eli vaikkapa sähköpostilla.

Itse otettujen tai ammattilaisella teetettyjen kuvien tapauksissa käyttöoikeudet ovat tavanomaisesti kunnossa, mutta netistä löydettyjen tai muiden lähettämien kuvien kohdalla pitää olla tarkkana; Vaikka vain mainostaisit yhteistyökumppaniasi käyttämällä tämän verkkosivuilla olevia kuvia, sellaiseen ei välttämättä ole valokuvaajan lupaa.

Luvattomasti käytetystä kuvasta voi joutua maksamaan kuvan myyntihinnan lisäksi mm. oikeudenkäyntikuluja, eli pahimmillaan tuhansia euroja.

Maksuttomien kuvien lähteitä

Internetin lukuisien maksullisten kuvapankkien lisäksi on monia paikkakuntakohtaisia aineistopankkeja (esim. Kuopion Matkailupalvelu Oy, Helsingin kaupunki), joihin voi rekisteröityä ja latailla mm. kuvia nähtävyyksistä matkailupromokäyttöön. Tavanomaisesti kunkin kuvapankin käyttöehdoissa määritellään, millaisissa yhteyksissä niitä saa käyttää, ja epävarmoissa tapauksissa kuvapankin ylläpitäjään voi ottaa yhteyttä.

Lisäksi vapaasti käytettäviä kuvia löytyy kätevästi esim. Googlen tarkennetulla kuvahaulla, laittamalla hakusanat yläosan kenttiin ja valitsemalla alhaalta käyttöoikeusvalikosta "vapaasti käytettävissä tai jaettavissa".

Kun hakutuloksissa klikkaa haluamaansa kuvaa, oikealle tulee linkki "Käy sivulla". Kun lähetät meille siitä aukeavan sivun osoitteen ja kuvailette tarkoittamanne kuvan, sieltä yleensä saamme sekä latailtua hyvälaatuisen kuvan että selvitettyä myös sen julkaisemisen edellyttämät erikoisehdot (esim. jos tekijän nimi tulee mainita kuvan yhteydessä).

Myös Wikipediassa on paljon kuvia, joista useimpia saa käyttää melko vapaasti (kannattaa kuitenkin aina tarkistaa kuvan tiedoista). Jos haluatte niitä sivuillenne käyttöön, lähettäkää samaan tapaan kuvasivun osoite, joka aukeaa klikkaamalla varsinaisesta artikkelista jotain kuvaa. Kuvasivu näyttää tältä:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Suomenlinna.jpg

Asiakaspalvelu: 040 8491 263 (ma-to klo 9-15)

hi-vision.fi


Ylös